BADIIY ASAR SYUJETI, KOMPOZITSIYASI VA TAHLILINING ASOSIY TAMOYILLARI - Rahimov, Azizbek (Физико-технологического образование, 2022)
Syujet va kompozitsiya tushunchalari. Badiiy asardagi qismlar, obrazlar va badiiy vositalarning muayyan g’oyaviy maqsadga xizmat qiladigan tartibda joylashishi, ularning tasvirdagi mezoni va muvofiqligi kompozitsiya deb ataladi