КУЗГИ БУҒДОЙДАН КЕЙИН ЭКИЛГАН МОЙЛИ ЭКИНЛАРНИНГ ИНГИЧКА ТОЛАЛИ ҒЎЗА ТОЛА СИФАТИГА ТАЪСИРИ - Tursunov, Shokir (Физико-технологического образование, 2022)
Ингичка толали ғўза навлари толаси ўрта толали ғўза навлари толасига нисбатан анча сифатли бўлиб, энг ноёб тўқималар тайёрланади. Ғўза толаси сифатига таъсир этувчи омиллар мавжуд бўлиб, алмашлаб экиш ғўза толасига ижобий таъсир этувчи омиллардан бири бўлиб ҳисобланади. Ўтказилган тадқиқотлар натижаларига кўра ўтмишдошлар ингичка толали ғўза тола сифатига ҳар хил таъсир этиши аниқланди. Тадқиқот натижаларига энг сифатли тола кузги буғдойдан сўнг дуккакли экинларни соя ва ерёнғоқ даласида етиштирилди. Қолган ўтмишдошлар ҳам қисман ижобий таъсири сезиларли бўлиб назорат вариантидан устун эканлиги кузатилди.