ATOM TUZILISHI.YADRO O`LCHAMI - Qurbonov, Anvar; Ismoilov, Sardor; Maxammatov, Bobomurod (Физико-технологического образование, 2022)
Qadimda moddaning eng mayda tashkil etuvchisi atom deb atalgan. Hozirda atom neytron, proton va elektrondan iborat zarradir. Atom tarkibidagi zarralar bir biri bilan Kulon kuchlari hamda yadro kuchlari orqali ta’sirlashadi. Bu kuchlar (yadro) atomning parchalanib ketishini oldini oladi.