dC-TO’QNASHUVLARDA PROTONLAR VA PIONLAR KO’PLAMCHILIGINING TO’QNASHUV MARKAZIYLIGI DARJASIGA BOG’LIQLIGI - Bekmirzaev, Rahmatulla; Bekmirzayeva, Xursanoy; Sultonov, Mamadali; Yuldashev, Suxrob (Физико-технологического образование, 2022)
Ushbu ishda (Dubna sh. Rossiya) Birlashgan yadro tadqiqotlari instituti (BYATI) yuqori energiyalar fiziksi laboratoriyasinung 2-metrli propanli pufakchali kamerasida olingan, impul’si 4.2 AgeV/s bo’lgan deytronlarning uglerrod yadrosi bilan to’qnashuvlarida hosil bo’lgan π- va π+ mezonlsr hamda protonlar ko’plamchiligining to’qnashuv markaziyligiga bog’liqligi bo’yicha olingan yangi tajriba ma’lumotlari keltirilgan