FIZIKANI O’QITISH JARAYONIDA ANALOGIYANING DIDAKTIK AHAMIYATI - Farmonov, Utkir; Muminov, Ismoil (Физико-технологического образование, 2022)
Oliy ta’limda fizika va astronomiya kursini o’qitishda ta’lim tizimining muhim qismi bo’lgan zamonaviy pedagogik uslubiyatlardan foydalanishga e’tibor qaratilgan. Haqiqatdan ham ta’lim jarayoni murakkab, takomillashib boruvchi, ochiq, boshqariladigan dinamik va nochiziqli sistema ekanligini e’tiborga olgan holda, ushbu ishda sistemaning asosiy elementlari bo’lgan o’qituvchi, talaba, darsliklar va o’qitish uslubiyati ekanligi ko’rsatilib, zaif tomonlarini aniqlab uni bartaraf etish yo’li bilan o’qitish samaradorligini oshirish uchun fan o’qituvchisi pedagogikaning zamonaviy o’qitish uslubiyatlaridan etarlicha bilim va ko’nikmalarga ega bo’lish zarurati ko’rsatib berilgan