Tasviriy san’at darsi mashg’ulotlarda natyurmort qo`yilmasini tuzish - Xudoyberdiyev, Mirolim (Физико-технологического образование, 2022)
O`quv natyurmort qo`yilmasini tuzishda quyidagi qonun-qoidalarga rioya qilish kerak. Har bir o`quv natyurmortning mazmuni rangtasvir dasturida ko`rsatilganidek aniq maqsad va vazifaga ega bo`lishi kerak. Talabalar natura qo`yilmasini tasvirlash jarayonida aynan qanday nazariy bilim va amaliy ko`nikmalarni o`zlashtirishlarini tasavvur eta olishimiz kerak. O`quv vazifalardan tashqari, natyurmort estetik talablarga ham javob berishi kerak: buyum va narsalar aynan mavzuga oid bo`lishi, mazmun jihatdan ma’noli va ta’sirchan bo`lishi va ma’lum g`oyani ilgari surishi kerak