TEXNOLOGIYA FANIDA XALQ HUNARMANDCHILIGI TEXNOLOGIYASI BO‘LIMINI O‘QITISH METODIKASI - Toshxujayeva, Sayyora (Физико-технологического образование, 2025)
Mazkur maqolada “Texnologiya va dizayn” yo‘nalishida o‘qitiladigan “Xalq hunarmandchiligi texnologiyasi” bo‘limini o‘qitishning metodik yondashuvlari, asosiy maqsadlari va vazifalari, shuningdek, o‘quvchilarga hunarmandchilik texnologiyalarini o‘rgatishda zamonaviy metodlar va pedagogik vositalarning qo‘llanishi tahlil etiladi. Xalq hunarmandchiligi texnologiyasini o‘rganish nafaqat an’anaviy san’at va hunarmandchilikni rivojlantirish, balki o‘quvchilarda madaniy merosni qadrlash, yaratuvchanlik va amaliy ko‘nikmalarni rivojlantirishga xizmat qiladi. O‘qitish jarayonida xalq hunarmandchiligi texnologiyasining zamonaviy va an’anaviy usullari, shuningdek, ta’lim metodikasi bo‘yicha zamonaviy pedagogik yondashuvlar keltirilgan.