KASBGA YO‘NALTIRISHDA O‘QITUVCHINING ROLI - G’ofurova, Aziza (Физико-технологического образование, 2025)
O‘qituvchini o‘quvchini kasbga yo‘naltirishdagi roli va ahamiyati eng avvalo bu o‘quvchilami tarbiyalashida, ta’lim berishida, ma’naviy boy inson bo‘lishlariga yordamlashishlarida ko‘zga tashlanadi. o‘quvchini o‘zini anglashi, o‘z “Men”ligini tanishi bu o‘z - o‘zidan kelib chiqmaydi albatta, bunda o‘qituvchining mehnati va talablari yotadi. o‘quvchini kasb tanlashida va bu kasb uning qiziqishlari bilan bog‘lanishida aynan o‘qituvchining amaliy ishlari, ya’ni tarbiyasi va bergan ta’limi yotadi.