O‘QUVCHILARNING FIZIKA VA ASTRONOMIYAGA QIZIQISHINI INTERAKTIV VA AMALIY MASHG‘ULOTLAR ORQALI OSHIRISH - Saydayev, Obid (Физико-технологического образование, 2025)
ushbu maqola oʻquvchilarning fizika va astronomiyaga boʻlgan qiziqishini oshirishda interaktiv va amaliy mashgʻulotlarning ahamiyatini koʻrib chiqadi. Anʼanaviy dars usullarining samaradorligi cheklanganligi sababli, virtual laboratoriyalar, interaktiv oʻyinlar, multimedia taqdimotlar, laboratoriya tajribalari, astronomik kuzatuvlar, model yasash va ekskursiyalar kabi innovatsion usullar qoʻllash tavsiya etiladi. Shuningdek, oʻqituvchilarning roli, texnologiyalardan foydalanish haqida fikr yuritilgan