SUN’IY INTELLEKT BIZ UCHUN XAVFMI YOKI FOYDA? - Oltmishev, Toxir (Физико-технологического образование, 2025)
Ushbu maqolada sun’iy intellektning jamiyatga tasiri har tomonlama tahlil qilinadi. Sun’iy intellekt inson faoliyatining turli jabhalarida, jumladan, tibbiyot, ta’lim sanoat va axborot texnologiyalarida unimdorlikni oshirishda xizmat qiladi. Shu bilan birga, u ish o‘rinlarining qisqarishi, shaxsiy malumotlarning xavfsizligi va noto‘g‘ri qarorlar qabul qilish xavfi kabi salbiy tasirlarni ham keltirib chiqarishi mumkin. Maqolada sun’iy intellekt texnologiyasining foydalari va xavflari muhokama qilinib, uning kelajakdagi rivojlanish yo‘nalishlari haqida xulosalar beriladi.