OʼZBEKISTON OLIMALARINING TABIIY VA ANIQ FANLAR RIVOJIGA QO’SHAYOTGAN HISSASI - Igamqulova, Zilola (Физико-технологического образование, 2024)
Bugungi kunda yurtimizdagi olimlar qatorida ayol olimalarimiz ham faoliyat yuritib kelishmoqda va ular o‘zbekistonda aniq va tabiiy fanlarning rivojlanishiga o‘zlarining hissalarini qo‘shib kelishmoqda. Olimalarimiz asosiy qismi esa hozirgi kunda yurtimizdagi oliy ta’lim muassalarida dars berishmoqda va maktabda ham ishlab maktab o‘quvchilariga bilim berayotgan olima ayollarimiz ham mavjud. Ular o‘zlarining qilgan ishlari yordamida o‘quvchi va talabalarning bilimini oshirib kelishmoqda. O‘zlarini qilgan ishlarini maqoda va tezis ko‘rinishida yurtimiz va xalqaro jurnallarda chop etib kelishmoqda va bu orqali o‘z hamkasblariga bilimlarini ulashib, malaka va ko‘nikmalarini oshirib kelishmoqda