QUYOSH ELEKTROSTANSIYASI UCHUN PANELLAR SAMARADORLIGI - Igamqulova, Zilola (Физико-технологического образование, 2024)
Biz ushbu maqolada alohida olingan avtonom quyosh elektr stansiyasi uchun foto panellarning optimal burchagi nazariy jihatdan aniqlangan. Berilgan avtonom elektr stansiyasi uchun quyosh panellarining optimal burchagi 24,2 daraja ekanligi aniqlangan. Quyosh elektrostansiyasining panellariga tushadigan nurlanish energiyasining maksimal qiymati shu panel va Quyosh orasidagi burilish burchagiga bog‘liqligi ko‘rsatilgan