PARDAQANOTLI HASHAROTLAR (HYMENOPTERA: ACULEATA) TURKIMI TURLARI - A.A. Xolmirzayeva (Журнал естественных наук, 2025)
Hasharotlar hamma joyda - shahar tosh o’rmonida, o’tloqda, o’rmonda, tundrada, cho’lda va hatto abadiy qor va sovuq bo’lgan joylarda ham uchraydi. Ba’zida biz atrofimizdagi dunyo qanchalik go’zal ekanligini sezmaymiz. Yer yuzida millionlab turli xil tirik organizmlar yashaydi. Ushbu maqolada biz hymenopteran hasharotining biologiyasi haqida batafsil tahlil qilamiz. Barcha kichik turlarni va ularning xususiyatlarini ko‘rib chiqing.