YASHIL KIMYO – KIMYOGARLAR UCHUN YANGI FALSAFIY QARASHLAR MAJMUASI - Xolmo’minova Mahliyo; G’ofurjonov Jonibek G’olib o’g’li; Sidiqova Xulkar G’ulomovna (Журнал естественных наук, 2025)
Ushbu maqolada yashil kimyo va kimyo fanining o’zaro bog’liqlik taraflari, “kimyoviy ekologiya”, “atrof-muhit kimyosi” yo’nalishlari paydo bo’lishi sabablari, yashil kimyo fani oldida turgan eng asosiy vazifalar, chiqindi va zararli mahsulotlarni hosil bo’lishini kamaytirish va oldini olish yo’llari, yashil kimyoning organik, noorganik, analitik, sanoat kimyosi va kimyoviy injeneriya bilan bog’liqligi, kimyogar olimlarning yashil kimyo faniga bergan fikrlari keltrilgan.