Аннотация
Тарвуз – А, С, Е витамини, В гуруҳи витаминлари, магний, калий, кальций, фосфор, темир ва натрий моддаларини ўзида сақлайди. Ажойиб шифобахш хусусиятга эга Абу жахл тарвузи хакида эса купчилик эшитмаган. Халқ табобатида мазкур тарвузни оз миқдорда истеъмол қилиш тавсия этилган. Унинг таркибидаги фруктозалар ошқозон ости безининг яхши ишлашини таъминлаши аниқланган. Айниқса, ундаги цитрулин аминокислотаси буйрак, жигар, юрак фаолиятини яхшилашда, қон-томир касалликларининг олдини олишда ҳамда даволашда муҳим аҳамиятга эга.
Как цитировать
Жумаева, Д. . (2021). “АБУ ЖАҲЛ” ТАРВУЗИ. Журнал естественных наук, 1(2). извлечено от https://presedu.jdpu.uz/index.php/natscience/article/view/768
Авторы
Дилноза Жумаева
Денов тадбиркорлик ва педагогика институт
Ключевые слова:
Абу жахл тарвузи (Bryonia alba L.), қандли диабет, гипогликемик, гижжалар, гликозид.Выпуск
Раздел: Articles