UCH O'LCHAMLI MODELLAR YARATISH VA ULARNI O'QITISH METODIKASI. - Pardaboyev, Soxib; Raxmonqulov, Sarvar (Журнал математики и информатики, 2023)
Ushbu maqolada yo’sinlarning ahamiyati, jumladan, hayvon va inson hayotidagi o’rni. Bugungi kunda yo’sinlar tabiatda tarqalishi va ularning turlarini yo’qolib ketishini oldini olish maqsadida ko’pkina ilmiy va amaliy chora tadbirlar amaliyotga joriy etilib, o’zining ijobiy samaralarini berib kelmoqda.