GEOMETRIYANI O’QITISHDA KOMPYUTER DASTURLARI - Mamatov, Jasur (Журнал математики и информатики, 2021)
Bugungi yoshlar talabchan, turli narsalarga qiziquvchan, televideniya, matbuot, kompyuter orqali ko’p ma’lumotlarga ega bo’lishni istaydi. Shuning uchun o’qituvchi darsga jiddiy tayyorlanmasligi mumkin emas. O’qituvchi har bir darsni noan’anaviy usulda o’tishi lozim. O’qituvchi shunday mahoratli bo’lishi kerak-ki, eng indamas o’quvchi ham o’z-o’zidan darsga qo’shilib, faol qatnashib ketsin. Buning uchun esa o’qituvchi har darsda har xil uslublardan foydalansa, ko’proq o’quvchini gapirishga qo’yib bersa maqsadga muvofiq bo’ladi.