KOMPYUTER TARMOQLARIDA HIMOYANI TA’MINLASH USULLARINING XOZIRGI ZAMONDAGI O’RNI.: Ergashev Ulug’bek Erkinovich, Pardayev Sherzod Mamasharipovich, Sindarov Sadriddin Qarshiboyevich, Pardayeva Moxira. - Ergashev, Ulugbek (Журнал математики и информатики, 2021)
Axborot texnologiyalarining kun sayin rivojlanib borishi axborotlar hajmining ham ortib borishiga xizmat qilib kelmoqda. Bu kabi axborotlar ichida ma’lum ma’noda himoyani, maxfiylikni va sir saqlanishini talab etadiganlari ham bo‘ladi, negaki, bu toifadagi ma’lumotlarning oshkor bo‘lishi, o‘g‘irlanishi yoki yo‘q qilinishi kabi holatlar tashkilot uchun katta talofotlarni, moliyaviy yoki moddiy zararlarni olib kelishi mumkin.