G’OVAK MUHITDA IKKI FAZALI SUYUQLIK SIZISHIDA QO’ZG’ALUVCHI CHEGARANI TOPISH MASALASINI SONLI ECHISH - Mamatov, Jasur; Saydullayev , U; Murotqobilova , B (Журнал математики и информатики, 2021)
Yarim cheksiz bir o‘lchamli g‘ovak muhitni qaraylik. G‘ovak muhit toza suv bilan to‘ldirilgan uning g‘ovakligi ga teng. vaqt momentida modda konsentratsiyasi bo‘lgan aralashma g’ovak muhitda harakatlana boshladi.