Elektromagnit maydoni bilan elastik muhitning o’zaro ta’sir jarayonini vizuallashtirish dasturiy vositalari - Yusupov, rabbim; Indiaminov , R; Ismailova , N (Журнал математики и информатики, 2021)
Jaxonda hozirgi kunda axborot-kommunikatsiya texnologiyalari insonlarning intelektual faoliyatiga kirib kelib, ilmiy texnik taraqqiyotning o’sishiga asosiy sababchilardan biri bo’lib kelmoqda. O’zaro ta’sir muammolari magnitoelastiklik muammolariga, hamda magnit maydonida elastik deformasiyalanuvchi, elektr o’tkazuvchi jism harakati masalalariga asos bo’lib hizmat qiladi. Bog’liqli maydonlar mehanikasida tutash muhit harakatini elektromagnit effektlarni hisobga olgan holda o’rganish muhim o’rinni egallaydi. Zamonaviy yangi texnika va texnologiyalarning rivojlanishi bu effektlarni hisobga olish kerakligi zaruriyatini keltirib chiqardi.