ALGEBRAIK SISTEMALARGA DOIR AMALIY MASALALARNI YECHISH - Xoljigitov, Sobir (Журнал математики и информатики, 2021)
Pedagogika oliygohlarida Matematika o‘qitish metodikasi yo‘nalishida binar algebraik amallar, algebraik sistemalar tushunchasi 1- semestrda o‘rganiladi. Bizga ma’lumki, umumta’lim maktablari, akademik litsey, kasb-hunar kollejlarida asosan sonly to‘plamlar va ular ustida arifmetik amallar o‘rganiladi. Dastlab talabalar algebraik amallar, algebra va algebraik sistemalarni o‘rganishda qiyinchilik bo‘ladi. Chunki ular elementar matematikada faqat sonly to‘plamlar bilan ish ko‘radi. Algebradagi to‘plamni ixtiyoriy tabiatli to‘plam ekanligini, algebraik amalni esa faqat arifmetik amal emasligini tushunib yetishlarida muammo paydo bo‘ladi.