ELEKTRON O’QUV KURSLARLARNING TA’LIM JARAYONIDAGI AHAMYATI - Raxmonkulov, Feruz (Журнал математики и информатики, 2021)
Ma`lumki, bugungi kunga qadar axborotlashtirish va dasturiy mahsulotlar ishlab chiqish bo`yicha bo`yicha qo`plab qaror va nizomlar ishlab chiqildi. Jumladan, O`zbekiston Respublikasining «Axborotlashtirish to`g`risida»gi Qonuni (O`zbekiston Respublikasi Oliy Majlisining Axborotnomasi, 2004 y., 1-2-son, 10- modda), O`zbekiston Respublikasi Vazirlar Mahkamasining 2012 yil 19 dekabrdagi 355-son «O`zbekiston Respublikasi Aloqa, axborotlashtirish va telekommunikasiya texnologiyalari davlat qo`mitasi hamda Aloqa, axborotlashtirish va telekommunikasiya texnologiyalari sohasida nazorat bo`yicha davlat inspeksiyasi to`g`risidagi nizomlarni tasdiqlash haqida»gi qarori (O`zbekiston Respublikasi qonun hujjatlari to`plami, 2012 y., 52-son, 589-modda) hamda Dasturiy ta`minot vositalari ishlab chiquvchilarining milliy reestri to`g`risidagi nizomlar ishlab chiqildi.