BIKVADRAT TENGLAMALAR - Jo’rayeva, Sevinch (Журнал математики и информатики, 2024)
Bikvadrat tenglama — bu ikkinchi darajali polinomial tenglama bo’lib, umumiy ko’rinishida x2+bx=c=0 shaklida ifodalanadi, bunda a, b va c sonlar berilgan va a≠0. Bu tenglamalar matematikada, fizika, iqtisodiyot va boshqa fanlarda keng qo’llaniladi. Bikvadrat tenglamaning yechimini topishda eng ko’p ishlatiladigan metodlar quyidagilarni o’z ichiga oladi: diskriminant formulasi, to’liq kvadratga keltirish, va kvadrat ildizlarni topish