ABSOLYUT VA NISBIY XATOLIKLARNI ANIQLASH - Burhonova, Mohichehra (Журнал математики и информатики, 2024)
Ushbu maqolada dastlab xatolik tushunchasiga ta’rif beramiz. Absolyut va nisbiy xatoliklar bo‘yicha tushuncha va ma’lumotlarga ega bo‘lamiz. Aniq va nisbiy xatoliklar o‘rtasidagi farqni ,ularni yechish usullarini ko‘rib chiqamiz. Ikki sonning arifmetik amallarining absolyut va nisbiy xatoliklarini topish formulalarini o‘rganamiz.