ILGʻOR XORIJIY TEXNOLOGIYALAR HAMDA XALQARO BAXOLASH TIZIMLARI ASOSIDA TA’LIMDA SAMARADORLIKGA ERISHISH - qozoqov, o’; Turdiboyev, Sanjar (Журнал математики и информатики, 2024)
Ushbu maqolada ilgʻor xorijiy texnologiyalar va xalqaro baholash tajribalari asosida ta’limda samaradorlikka erishish yoʻllari tahlil qilinadi. Zamonaviy ta’limda raqamli texnologiyalar, sun’iy intellekt, virtual va kengaytirilgan haqiqat texnologiyalari kabi ilgʻor yondashuvlarning qoʻllanilishi koʻrib chiqiladi. Xalqaro baholash dasturlari, jumladan PISA, TIMSS va PIRLS natijalari asosida mamlakatlar ta’lim tizimlarining samaradorligi tahlil qilinadi. Tadqiqot metodologiyasi sifatida adabiyotlarni tahlil qilish va xalqaro tajribalarning natijalarini oʻrganish usullari qoʻllaniladi. Shu bilan birga ta’lim jarayonlarini yangilash va samaradorligini oshirishda ilgʻor texnologiyalar va xalqaro baholash tizimlarining ahamiyatini ochib beradi.