ФИЗИКАДА ТАЪЛИМ, НАЗАРИЯ, АМАЛИЁТ, ҚОНУН, ДАЪВО УЙҒУНЛИГИ- ПОЛИТЕХНИК ТАЪЛИМ. - Inatova, Mamura (Мир исследований, 2021)
Мақолада ҳозирги кунда таълим муассасасида умумтаълим фанлари бўйича ўқувчиларда билим, кўникма ва унга доир малакаларга эга бўлишлари билан бир қаторда, ўз фикрини бошқаларда ифодалаб бериш, бошқаларни тинглаб уларни тушуна олиш, баҳсга киришиш, яъни бошқача қилиб айтганда, коммуникатив компетенцияга эга бўлишлари лозимлиги таъкидланган.