САДРИДДИН АЙНИЙНИНГ МАЪРИФАТПАРВАРЛИК ҲАРАКАТИ ВОСИТАСИДА ЖАМИЯТНИ ИЖТИМОИЙ РИВОЖЛАНТИРИШДАГИ САЪЙ-ҲАРАКАТЛАРИ - Islamova, Komila (Мир исследований, 2021)
Мақолада Садриддин Айнийнинг жадидчилик ҳаракати ва жадид мактабларида олиб борган фаолияти мураккаб ижтимоий-сиёсий жараёнлар кечган даврга тўғри келганлиги, бу пайтда амирликда юзага келган ислоҳотчилик ва жадидчилик ҳаракатлари унинг дунёқарашида кескин ўзгаришлар ясаганлиги ва жамиятни ижтимоий ривожлантиришдаги саъй-ҳаракатлари ёритилган.