Абдулла Орипов шеърларида фалсафий мушо?адакорлик: / Ўзбекистон Республикаси Конституцияси мазмун-мо?иятини ёшлар онгига сингдиришнинг долзарб масалалари: Ўзбекистон Республикаси Конституциясининг 19 йиллигига ба?ишланган илмий-услубий анжумани материаллари. – Тошкент, 2012. – Б. 112–113. - Aldasheva, Shirin (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2024)
Maqolada Абдулла Орипов шеърларида фалсафий мушо?адакорлик tahlil va talqin qilingan.