SAKKOKIY BADIIY ME’ROSIDA BADIIYAT VA AN’ANAVIYLIK MASALASI - Israilov, G'ayrat (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2024)
Ushbu maqolada iste’dodli lirik shoir Sakkokiy ijodining takomiliga, xalq og’zaki ijodi juda katta ta’sir ko'rsatganligi, Sakkokiy ijodining gurkirab ketishida muhim omil bo'lgan xalq og'zaki ijodidan bahramandligi hamda uning g‘azallarida ishq, oshiqlik, hijron iztiroblari, visol lazzati, oshiq qalb kechinmalari juda ustalik bilan xalqona ohangda tasvirlagani xususidadir.