MIRKARIM OSIMNING “SINGAN SETOR” QISSASIDA MAShRAB OBRAZI TALQINI - Sultonova, Vazira (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2024)
Tarixiy davr bosqichlarida o‘zlarining boy ilmiy-ijodiy merosi, o‘ziga xos sermahsul hayot yo‘li bilan o‘chmas iz qoldirgan ijodkor shaxslar hayoti barcha davrlarda diqqat- e’tiborda bo‘lib kelgan. Adabiyotshunoslar uchun adabiyot tarixining rivojida tub burilish yasagan, badiiy betakror asarlar yaratgan adiblar ijodi doimiy tadqiq va talqin manbasi bo‘lib kelayotgani ham mazkur adiblar ijodi zamirida yotuvchi chuqur ma’nolar tufayli ekanligi sir emas. Zalvorli hayot yo‘lini bosib o‘tgan ajdodlar siymosida namoyon bo‘luvchi yuksak axloqiy xislatlar, ulug‘vor g‘oyalarni zamon yoshlariga muttasil targ‘ib etish ta’lim- tarbiyadagi eng maqbul va samarali usul hisoblanadi