Hol ergash gaplarning badiiy asarda qo‘llanishi (T. Murodning "Bu dunyoda o‘lib bo‘lmaydi" asari misolida) - Dildora, (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2023)
Til sathimizda qo‘shma gaplar, ularning turlari muhim butunlik sifatida qaralib, ular tilshunosligimizning serqirra tomonlaridan bittasidir. Badiiy asar qiyosida ularni ko‘rib chiqish hol ergash gaplar haqida to‘liqroq tasavvur olishga yordam beradi.