SHUHRATNING “MANGULIK” DOSTONIDA XALQONA POETIK TAFAKKUR: XORAZM MA’MUN AKADEMIYASIAXBOROTNOMASI -9/4-2022 - Soatova, nodira (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2023)
Annotatsiya. Maqola Shuhratning “Mangulik” dostonidaxalqonapoetik tafakkur masalalarini o ‘rganishga bag‘ishlangan. Maqolada “Mangulik” dostonida xalqona pafosning yangilanishi, dostonning poetik xususiyatlari, evolyutsiyasi k o ‘lami, xalq o g ‘zaki ijodi bilan uyg‘un ekanligi ko ‘rsatib berildi. Epikshe ’r tuzilishi, y a ’ni band, vazn va qofiyamasalalarixususindamaqoladaso‘z yuritilgan. Dostondagi vaznni aniqlash va musiqiylikni uyushtirish nuqtai nazaridan barmoq she ’r vaznning turlariga to ‘xtalingan. Shuningdek, shoir poetik uslubi takomilida xalq dostonlarining ta ’siri keng tahlil qilindi. “Mangulik” dostoni tahlili davomida, uning badiiy jihatdan g ‘oyat