“QISASI RABG‘UZIY” DA NAMRUD OBRAZI TASVIRI - Isroilov, G`ayrat (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2022)
“Bizning o‘z oldimizga qo‘ygan maqsadimiz ulug‘ zotlarning hayot yo‘li va qoldirgan buyuk merosini to‘liq tasvirlash emas, balki, ularning eng buyuk nomoyondalari timsolida ma’rifat, ilm-fan, madaniyat, din kabi sohalarning barchasini o‘zida uyg‘unlashtirgan xalqimizning ma’naviy olami naqadar boy va rang-barang ekanini isbotlab berishdan iborat” [1;44], – ekan biz o‘tmishimizni o‘rganishimiz, tariximizni tiklashimiz, undan o‘rnak, ibrat olishimiz, asosiysi kelajak avlodlarga bus-butun holda yetkazishimiz kerak. Ana shunday asarlar sirasiga, adabiyotimiz tarixida o‘ziga xos o‘ringa ega bo‘lgan asarlardan biri Nosiruddin Burhoniddun Rabg‘uziyning “Qisasi Rabg‘uziy” asari ham kiradi.