Адабий муҳит ва адабий танқид инъикоси - Sayipova, Dilafruz (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2022)
Ушбу мақолада Бобурнинг адабий-эстетик қарашлари, унинг мунаққидга хос нигоҳи, маълум бир шахс тарихий портрети тасвири, унинг ижодий ва адабий жараён ҳақидаги фикрларида бадиий асар мазмуни ва ғояси, услуб ва ижодкорнинг ҳасбу ҳол масалаларига оид фаол кузатиш ва хулосалар устувор аҳамият касб этиши каби масалалар ёритилган