OGAHIYNING NAVOIY G`AZALIGA BOG`LAGAN MUXAMMASI TAHLILI - burxonov, zavqiddin (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2022)
Ulugʻ shoir Alisher Navoiy ijodi mumtoz ijodkorlar uchun ilhom manbayi boʻlib kelgan. Mumtoz adabiyotni janrlar takomiliga oʻzining munosib hissasini koʻshgan ulugʻ shoir anʼanalari oʻzidan keyin yashab, ijod qilgan qalam ahllari ijodiga ham taʼsir qildi. Buni birgina musammat turlariga murojaat misolida ham kuzatishimiz mumkin.