Almamatova Shahnoza. Abdulla Qahhor asarlarida qahramonlar xarakteri, dunyoqarashi, mavjud voqea-hodisalarni ifodalashda o‘ziga xos originallikning ifodalanishi: “O‘zbek filologiyasining dolzarb masalalari va uni o‘qitish metodikasi muammolari” mavzusidagi Xalqaro ilmiy – amaliy anjuman 2022 yil 29 aprel Toshkent.: VNESHINVESTPROM, 2022 - Jurayev, Jamoliddin (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2022)
Tilimizning butun sir-sinoati, salohiyati, jozibadorligi, nozik tushuncha va his-tuyg‘ularni ifodalashi so‘zlar vositasida yuzaga chiqadi. So‘zlarning tashqi, zohiriy tomoni – fonetik qurilishi va tizimida yuz beradigan o‘zgarishlar qanchalik ahamiyatli bo‘lsa, til birliklarining botiniy tomoni ham shunchalik ahamiyatlidir.Til birliklariga yuklatilgan ma’no tafovutlari o‘xshatish, qiyoslash, umumlashtirishlar vositasida farqlanadi.