MUHAMMAD YUSUF SHE’RIYATIDA SINONIMIK QATORLAR TAHLILI - Abduvaliyeva, Dilnoza (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2022)
Nutqda eng ko’p tarqalgan hodisalardan biri sinonimiya hodisadir. Sinonimlar – ma’nodosh so’zlar – shakli har xil, ammo ma’nosi bir-biriga yaqin so’zlar bo’lib, har bir tilning nuqt boyligidir. Ma’nodosh so’zlar bir ma’noni xilma-xil so’zlar orqali turli nozik ma’no qirralari bilan ifodalashda, so’z sehrini namoyish etishda, nutqni bezashda, ta’sirchanligini ta’minlashda katta ahamiyatga ega. Ma’nodosh so’zlar bir ma’noni ifodalasa ham, lekin ularning ma’no darajasi, ijobiy va salbiy bahoga egaligi, ma’lum uslub xoslanishi bilan farq qiladi 1