MAJOZIYLIK VA BADIIYLIKNING DEALEKTI BIRLIGI - Tog‘ayeva, Sayyora (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2022)
O ‘ zbek adabiyotining taraqqiyotida iste’dodli adib Normurod Norqobilovning o‘ziga xos o‘rni mavjud. Adibning turfa xiljanrdagi asarlari o‘z o‘quvchilarini topga, adabiy tanqidda o‘ziga xos tarzda baholangan. Uning asarlaridagi mavzu ko‘lamining kengligi, emotsional ta’sir bo‘yoqlarga boyligi va nabobat olamining siz-u biz bilmagan o‘ziga xos qirralarini hamda sir sinoatini yorqin aks ettirish xususiyati bilan alohida ajralib turadi. Shu nuqtaiy nazardan ham, adib asarlarida oddiy kishilar badiiy qahramon qilib olinsa-da, ularning o‘ziga xos xarakter qirralari, ruhihiy istiroblari etakchilik qilishi bejiz emas. Ijodkorninmg barcha asarlarida oddiy qishloq hayoti va uning tipik vakili etakchilik qilsa-da, uning zamirida millik va o‘zlikni anglashga xizmat qiladigan shaxlarning turfa xil xarakter qirralari talqini o‘z ifodasini topgan.