“QISASI RABG‘UZIYʼʼ ASARIDA XABAR JANRI - Hamdamov, Ulug‘bek (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2021)
Turkiy xalqlar tarixi, madaniyati, ilmiy-ma’rifiy va madaniy hayotining rivojlanishini o‘rganishda Oltin O‘rda davri adabiy manbalarini tadqiq etish muhim ahamiyat kasb etadi. Ushbu davrga mansub nodir va mo‘tabar manbalardan biri, shubhasiz, Nosiruddin Burhoniddun o‘g‘li Rabg‘uziyning ‘‘Qisasi Rabg‘uziyʼʼ asaridir. ‘‘Qisasi Rabg‘uziyʼʼ asari o‘zbek nasrining ilk namunasi sifatida ahamiyatga ega.