Shoyim Bo‘tayev ijodida tabiat va inson munosabati badiiy talqini - Narziyeva, Saodat (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2021)
Ma’lumki, insonning barcha harakati ham faoliyat bo‘lmaydi. Ma’lum bir insoniy ehtiyoj, maqsad sari qaratilgan harakatgina faoliyat sanaladi. Shoyim Bo‘tayevning «Qo‘rg‘onlangan oy» romanidagi obrazlarning barcha xatti- harakati faoliyatdir.