XARAKTER INKISHOFIDA MAQOL VA MATALLARNING AHAMIYATI - Qurbonova, Gulbahor (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2024)
Mazkur maqolada xalqimiz orasida faol qo‘llaniladigan maqol va matallarning badiiy adabiyotga ta’siri masalasiga to‘xtalgan. Folklorning eng ixcham shakli bo‘lgan maqollardan asarlarida unumli foydalangan Nurali Qobul qissalari tahlilga tortilgan. Xalq maqollarini badiiyatga olib kirishdagi yutuq va kamchiliklar haqida fikr bildirilgan.