“MUVOZANAT” ROMANIDAGI RAMZIY VA POETIK OBRAZLAR TAHLILI - Kiryigitova, Nigora (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2024)
Annotatsiya: Maqolada Ulug„bek Hamdamning “Muvozanat”romanidagi bir necha ramziy obraz orqali o„sha davrdagi o’zgarishlar, ba‟zi bir muammolarni yuzaga keltirgan muvozanatsizlik holati tasvirlanadi.Yozuvchi asarni yozishda muvozanatning insonning ruhi va jismida bo„lishi ,muvozanatning buzilish holatlarini bir necha obrazlar orqali ochib berilgan.