V.Shamuradova JAHON ADABIYOTIDA MUHABBAT VA DO‘STLIK MUSHTARAKLIGI (ERIX MARIYA REMARKNING “UCH OG ‘AYNI” ROMANI MISOLIDA) - Shamuradova, Vazira (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2024)
Mazkur maqola jahon adabiyotida sevgi va do‘stlik mushtarakligi, umuminsoniy qadriyatlar, birinchi jahon urushi tugagan bo‘lishiga qaramay, insonlar taqdiriga hali-hamon chang solayotganini o‘rganishga bag‘ishlangan. Bu borada jahon adabiyotining yorqin vakili Erix Mariya Remarkning “Uch og‘ayni” romani asos qilib olingan.