Adabiy tanqid tarixi xususida ayrim mulohazalar - Tulishova, Gulzina (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2024)
Annotatsiya: Maqolada o‘zbek adabiy tanqidchiligining rivojlanish bosqichlari Alisher Navoiy hamda Ozod Sharafiddinov faoliyati va tanqidiy qarashlari, shuningdek tanqidchiligimiz rivojida tutgan o‘rni tahlillar jarayonida tadqiq qilingan. Kalit so‘zlar: Badiiy ijod, adabiy tanqid, so‘z san’ati, adabiyot, adabiyotshunoslik, darslik.