НОМИНГИЗ ҚАЛБЛАРДА ЯШАЙДИ МАНГУ ФИЛОЛОГИЯ ФАНЛАРИ ДОКТОРИ, ПРОФЕССОР ДОНИЯРОВА ШОИРА ХУРСАНДОВНА таваллудининг 55 йиллиги муносабати билан унинг ёрқин хотирасига бағишланган эъзозлаш мақсадида юзага келган эътироф ва эҳтиром мақолалар жамланмаси - soatova, nodira (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2022)
Мазкур тўплам Ўзбекистон Республикаси Вазирлар Маҳкамасининг 2022 йил 7 мартдаги №101–Ф сон фармойиши билан тасдиқланган “Ўзбекистон Республикаси халқаро ва Республика миқёсида ўтказиладиган илмий ва илмий- техник анжуманлар режаси”га киритилган буйруғининг 1-иловасига мувофиқ Абдулла Қодирий номидаги Жиззах давлат педагогика институти профессори, филология фанлари доктори, заҳматкаш олима, жонкуяр устоз, ўзбек адабиётини ўқитиш методикаси кафедраси мудири, Жиззах давлат педагогика институти профессори, Ўзбекистон Республикаси Олий Аттестация Комиссияси эксперт аъзоси, “Scientific Progress” илмий-методик электрон журнал таҳририят аъзоси, милиция майори Дониярова Шоира Хурсандовна таваллудининг 55 йиллиги муносабати билан унинг ёрқин хотирасига бағишланган “Ўзбек филологиясининг долзарб масалалари ва уни ўқитиш методикаси муаммолари” мавзусидаги Халқаро илмий-амалий анжумани материалларининг I шуъбаси асосида тайёрланди. “Номингиз қалбларда яшайди мангу” деб номланган ушбу китоб орқали профессор Дониярова Шоира Хурсандовнанинг ҳаёт йўли, ижодий фаолияти ҳақида муайян тасаввур ҳосил қилиш мумкин. Зеро олима бундан кўп эътироф ва эҳтиромга лойиқ.