ЖАМИЯТ РИВОЖИДА ТИЛНИНГ ЎРНИ - jumayeva, zubayda (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2022)
Одамзод бир неча миллион йиллик ривожланиш тарихини босиб ўтган бўлса, ҳеч шубҳасиз айтиш мумкинки, айнан онгли таълим-тарбия пайдо бўлгачгина, инсон сифатида шакллана бошлаган. Инсоният тўплаган тажрибаларини, анъана ва урф-одатларини ўзидан кейинги авлодларга мерос қолдириб, ўз давомчиларига муайян давр талаблари даражасида таълим- тарбия бериб келган.