ЭЛНИ ЭРКА ШОИРЛАРИ - Ходжиметова, Дилором (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2021)
Рус шоири Пушкин ўз асарларида ватан, адолат, одамийлик ҳақида куйлаб, 21000 га яқин рус сўзларидан фойдаланган бўлса, бобомиз Навоий меҳр-оқибат, севги – муҳаббат ҳақида қалам тебратиб, 25000 ўзбек сўзларидан асарлар ёзган. Рус адабиётининг тамал тошини Пушкин қўйган бўлса, ўзбек адабиётининг шеьрият мулки султони – Алишер Навоийдир. Бу иккала улуғ истеъдод эгалари ўзларининг бетакрор ижодлари билан шеърият ихлосмандлари қалбида чуқур из қолдирган. Сергей Есенин ва Мухаммад Юсуф мана шу ҳар иккала улуғ шоирнинг муносиб давомчилари сифатида кўплаб шоирлар қаторида номларини айтиб ўтишимиз мумкин.