QANOAT XAZINASI - Ahmadova, Shohsanam (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2021)
Ma’lumki, Alisher Navoiyning ijodi islomiy ruhdagi adabiyotga mansub. “Mahbub ul qulub ” asari ham shunday xarakterga ega. Ushbu asarda yigirmadan ortiq Qur’oni karim oyatlari hamda hadisi sharifdan namunalar keltirilganligi fikrimizning yorqin dalilidir. Shuning uchun bo‘lsa kerak asardagi har bir fikrni Qur’on oyatlari yoxud hadisi qudsiylar orqali dalillash mumkin.