“НАЪМАТАК” ШЕЪРИНИНГ ОНТОЛОГИК ТАҲЛИЛИ - Қувватова, Дилрабо (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2021)
Лирик матн ўзига хос жозиб қудратга эга. Уни ўқиш, таҳлил этиш, сатрлар қатидаги маъноларни излаб топиш асосида мангу асар сифатидаги моҳияти ойдинлашади. Матнни онтологик нуқтаи назардан таҳлил қилишда айни шу жиҳатига эътибор қаратилади. Онтология илми бадиий асар яшовчанлигини таҳлил этиш орқали ижодкорнинг истеъдодини, санъаткорлик даражасини белгилашга ёрдам беради.