"TUSHDA KECHGAN UMRLAR" ASARINING BADIIY MOHIYATI - Mukarova, Sevinch (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2021)
Yigirmanchi asr o’zbek adabiyotiga katta hissa qo’shgan adiblardan biri O’tkir Hoshimovdir. Uning ’’Ikki eshik orası ’’, ’’Dunyoning ishlari’’, "Bahor qaytmaydi" kabi asarlari kitobxonlarning qalbidan joy olgan. Xuddi shunday asarlardan biri ’’Tushda kechgan umrlar’’ romanidir.